Dah Lama.

Assalamualaikum && Hye reader(s)

Phewww~ Dah lama sangat nie tinggal blog. Bukan setakat berhabuk berdebu bersawang, ini dah tahap reput kena makan anai-anai dah nie. Busy betul sejak dah sambung study. Bukannya apa, keadaan internet yang tak mengizinkan. Tapi kan, mungkin sebab dah lama tak update blog, so bila internet dah laju pun still tak terasa nak update jugak.

By the way, sekarang aku baru naik tahun 2. Ehh tak lah baru sangat, sebab sekarang dah cuti midsem. Macam-macam dah jadi. Suka duka pahit manis semua dah. Complete. Dan aku masih di sini, alhamdulillah tabah menghadapi hari-hari yang berlalu and hope akan sentiasa tabah menghadapi hari mendatang. Amiin. Doakan kejayaan dan kebahagiaan aku di dunia && akhirat, dan sempat banggakan parents aku dengan kejayaan aku :)


Resepi Fried Cheese Sticks

Assalamualaikum & Hye reader(s)

Hye, kita bertemu kembali dalam rancangaaaannnnnnn Resepi Bersama Hyda!! K tak lawak *krikk krikk* Memandangkan intro kita pada harini tak berapa menarik *memang tak menarik pun* So kita straight to the point jelahh. Entri kalini aku nak share resepi yang masih hangat dalam perut, Fried Cheese Sticks. Cewahh nama nak glamour jaaa omputih kannn. Baiklah murid-murid, lets get started :)

BAHAN-BAHAN :
  • 2/3 cawan tepung gandum + 1/3 cawan tepun jagung ( Gaulkan )
  • 2 biji telur
  • 1 1/2 cawan serbuk roti / breadcrumbs
  • Cheese Sticks


CARA-CARA :
  •  Celupkan cheese dalam telur, kemudian gaulkan dengan tepung
  • Celupkan semula cheese yang telah digaulkan dengan tepung tadi dalam telur, kemudian gaulkan dengan breadcrumbs
  • Goreng dalam minyak yang betul-betul-betul-betul panas sampai warna bertukar keperangan (lebih kurang 30saat jea, xlama)


Cheese yang aku guna tu, rasa macam masin jea. Tapi makan dengan sos thai, perghhhh memang thorbaekk laa. Masin dia pun dah rasa kurang. Kalau nak cheese tu lebih pedas, bolehla gaulkan dengan serbuk lada hitam. Ikut citarasa masing-masing. And cheese sticks tu ada jugak jenis yang lain macam mozarella cheese. So pandai-pandailah cari. Wokayhh? Selamat mencuba :)




SemesterSatuTamat.

Assalamualaikum & Hye Reader(s)

Hello semoranggg ^^ Dah lama gila kan tak update blog. Tak rasa macam nak update pun. And bulan lepas busy dengan study week && exam. Sebab tu laa tak update. Cewahhhh alasannnnnn. Hahaha lagipun mungkin sebab dah lama tak update, so mood nak update blog pun dah merajuk menyorok entah kat mana.

Memandangkan dah habis Semester 1, maksudnya sekarang aku tengah cuti sem laa. 5 minggu k, 5 minggu. Cuti panjang cukup untuk aku gemukkan badan. Ha ha ha tapi harap-harap tak gemuk laa. Yelahhh, minggu pertama cuti, result pun sibuk nak keluar jenjalan. Cuti aku rasa tak tenteram dengan kehadiran result. Group whatsapp sembang pasal result, Facebook status majority pasal result, and even kat Twitter pun tweet berkaitan result. Semuanya RESULT RESULT RESULT -.- Boleh rasa tak betapa stress nya aku? Nak tidur pun rasa tak tenteram. Haha  tapi so far result Alhamdulillah okay. Still tunggu result untuk lagi satu subject. 


It's gonna get harder before it gets easier. But it will get better. You just gotta make it through the hard stuff first