Belajar

Hyda, mulai sekarang awak perlu belajar.
Yaa belajar.
Belajar berhenti mencari peluang.
Memang kebiasaannya peluang perlu dicari.
Tapi kali ni, awak mesti dan perlu berhenti mencari peluang tu.
PERLU
Kalau taknak menyesal

Okay I will :')

Resepi Oreo Cheese Cake

Assalamualaikum & Hye reader(s)

Ehemmm, ini kali aku nak share resepi Oreo Cheese Cake. Ekceli dah seminggu aku buat tapi baru harini nak share :P Biasalahhh aku kan wanita berkerjaya sekarang nie. Okay okay, membebel pulak -.- Lets get started 

BAHAN-BAHAN :
  • 250g cream cheese
  • Secawan yogurt
  • 4 sudu tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 1/2 cawan gula
  • 2 sudu butter ( bersesuaian dengan jumlah oreo )
  • 2 cawan oreo yg dihancurkan *buang cream yang kat tengah* ( Lebih pun boleh. Ikut citarasa sendiri )
CARA-CARA :
  • Cairkan butter. Gaul dengan oreo dan masukkan dalam loyang yang telah di-gris dengan butter. Tekan-tekan sampai padat dan simpan dalam peti ais 10-15min
  • Sementara itu, masukkan semua bahan dalam blender. Blend sampai jadi cream.
  • Tuang adunan dalam loyang yang ada oreo tadi.
  • Bakar pada suhu 170'C selama 40 minit @ sehingga masak.
Dahhhhh siap! Hihi tapi yang aku buat nie, bukan dalam loyang tauuu tapi papercup. Satu adunan boleh dapat 15 cup. Untuk size yang aku guna lahh. Ukuran dia berapa, aku dah lupa -.- Ampun maaf dipinta. Selamat Mencuba ! :) Assalamualaikum

*baking*
baru keluar dari oven :)

dahh siap dengan decoration sikit ♥
*tabur oreo hancur*