Work :)

Assalamualaikum & Hye reader(s)

Ehemmmmm testing testingg *test microphone* Anybody home? *krikk krikkk bunyi cengkerik* K tak ada orang jawab -.- Aaa macam nie. Ekceli aku nak beritahu *errr bagitau* hampa semua yang aku dah start kerjaaaaaaaaaaaaaa pada 6May2013. Maksudnya aku hanya bergelar penganggur selama 6hari. Hoyeahhhhh :P Namun begitu! HAHA tudiaaaa ayat. Hmmm aku baru kerja 2hari. So far, kerja semua okay. Kawan-kawan pun okay. Tak lahh kawan sangat. Sebab ramai budak-budak lepasan SPM. Aku nie boleh dianggap sebagai 'KAKAK' k -.- *terasa tua sangat dengan umur 19 nie* Dan memandangkan esok kerja start lewat, aku gunakan malam ni untuk berjimbaaa. Choiiii kau berjimba kat kelab malam *gaya Johan* Aku mampu berjimba dekat rumah jaa. Berjimba aku tu maksudnya online like a boss, and tidur lewat sikit. Tapi tak lewat sangat kot sebab letih teruk dah niee -.-

Okay mehh sini mehhh nak cerita sikit. Aku boleh pi cari kerja pun sebab ibu aku laa ajak. Masa beliau OTW balik rumah, beliau call aku :

le Conversation :
*Phone vibrates* *Me answers*

Me : Hello Assalamualaikum. Awat ibu?
Ibu : Waalaikumsalam. Jom pi cari keja. Ibu bawak. Ibu dah OTW balik nie. Nak pi dakk?
Me : Ehh awal pulak ibu balik harini? awat awal sangat? *tanya jaa lebih. Soalan xjawab pun -.-*
Ibu : Aaaaa ibu balik awal harini. Nakpi tak? Jom laa ibu teman. Pi bersiap cepat. Ibu nak sampai rumah dah nie. Satgi ibu tunggu dalam kereta jaa k?
Me : Okay okay. *bersiap as fast as lightning*

Then lepas bersiap, terus pergi apply kerja. And fortunately dapat kerja yang di'apply' tu. Siap suruh aku masuk awal lagi -.- Padahal Kak Ana (supervisor) tanya, bila nak masuk kerja? Then bila cakap nak masuk lewat sikit sebab ada hal, Kak Ana jawab macam nie :" Masuk esok boleh tak? Then nanti kalau tarikh yang ada hal tu, kami arrange bagi awak cuti time tu" Then, aku on jelah kannn. HAHA atleast dapat jugekkk fuluss $_$ Tudiaaaa nampak dakkk mata duitan? Mata duitan kalau gila duit sendiri xpa, jangan dok gila duit orang dah laa. Kan kannnnnnnnn? Hmm lagi satu sebab aku semangat nak kumpul duit sebab dok aim Galaxy S4. Hoho tapi aku aim jelah. Kalau aku rasa besar sangat, aku beli yang lain kot. KOT jea :P And part paling penting, aku nak bagi duit kat parents aku. Then gaji yang third aku plan nak belanja kawan-kawan. Huhu InsyaAllah. Tu plan aku. Tapi Allah yang akan tentukan plan aku tu berjaya atau tak. Just pray for me kay? Doakan hari-hari aku sebagai seorang staff Happy Home Kulim berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Amiin :) That's all. Thanks for reading. Assalamualaikum :)


Perhaps a great deed is belittled by an intention. And perhaps a small deed, by sincere intention, is made great

TamatPengajian :)

Assalamualaikum & Hye reader(s)

Ehemm hemmmm, ingat aku lagi takk? *bajet famous* Haha lantak lahh ingat ke tak. Apa-apa pun, selamat datang lah yea ke blog aku yang tak seberapa nie. Acctly baru jea lepas edit. 2hari kot aku kodek-kodek coding blog nie -.- Sentap tahap max sebab tengok coding yang baru tu. Err tapi, xdak lahh terkejut sampai tahap nak bunuh diri kan. Haha sebab dah terbiasa main coding nie. Masa kat matrik dulu ada belajar jugak sikit-sikit. Ehemmmm *flip tudung* haishhh hyda, jangan riak! hehe k k sambungg.

Memandangkan umur aku baru nak mencecah 19 tahun, aku tak akan bersembang pasal politik k. HAHA tak berapa minat jugak sebenarnya. Ditambah dengan umur yang tak cukup nie, apa hak aku nak bersembang pasal politik kan? Like i always said, "Umur xcukup, xpayah nak sembang kencang sangatlahh pasal politik". Itu apa yang aku cakap. Tapi orang lain mesti ada pandangan yang berbeza, kan? :) So, dengan umur yang xberapa nak cukup nie, aku hanya mampu update pasal pengalaman aku ketika mengundi. Ehh ehhhhh, silap pulak. Hihi seperti title di atas, Tamat Pengajian :P

Sebenarnya dah hampir seminggu aku tamat pengajian. Cewahhh macam skema jea ayat aku kan -.- Lantak lahh. Yang penting faham sudah kennn. Okay sambung. Aku officially bergelar bekas pelajar Matrikulasi Program Satu Tahun (PST) pada 30April2013. Bukan aku sorang jea tau. tapi semua student matrik dari seluruh dunia. Haha tapi student Modul III habis awal sehari. Tak kisah lahh. Yang penting dah habis. Kannnnnnnnnn :D

Macam-macam aku dapat kat matrik nie dan semuanya mengajar aku macam mana nak hidup dekat matrik nie. Dalam hal nie, mestilah kawan-kawan yang banyak bantu. Bantu dari semua aspek, support aku dari belakang and yang cuba menjatuhkan aku pun ada :) Tapi, aku dah biasa dengan semua tu. Hidup sebagai pelajar asrama selama 5tahun cukup untuk ajar aku survive kat matrik. Its okay, selagi aku mampu tahan, aku tahan jelah kan. Hmmm the most precious  thing yang aku dapat dekat matrik tu, FRIENDSHIP :) Yang lain? HAHA xdak kot. okayyy cukup sampai sini. Nanti lain hari aku update lagi k *bajet orang baca blog aku* hewhewhew :3 Okay byeeeeeee. Assalamualaikum 


LIVE every moment, LOVE every day. 'Cause before you know it, precious time slips away