CeritaKurunKe-8


Assalamualaikum & Hye reader(s)

heyy everybody , hye hello :D miss me ? ahaha i know uolls miss me . iolls miss uolls too , ammuahh :* okayy dahh sikit-sikit . setelah aku belek-belek kalendar tadi , baru aku sedar dah lebih seminggu aku tak update kan . so , memandangkan aku tengah free sekarang ni tetiba rasa rajin nak update blog . masih ada satu cerita yang aku simpan sejak sem 1 lagi . tapi tak sempat nak update . bukan apa , gambar semua ada dalam lappy lain , and aku selalu online guna lappy lagi satu -.- sebab tu yang jadi tak sempat SANGAT tu kennn :)

so , lets get started . aku nak bercerita pasal classmate aku waktu sem 1 . class praktikum aku , S2K2P1 . bahagi kepada dua group tutorial , A dan B . untuk group tutorial A , ada 2 gegirls dan 8 boboys . including me kayhhhh . hihi and tutorial B pulak , 6 gegirls and 5 boboys . masa hujung sem 1 , ada lahh sikit aktiviti yang kami buat . FIRST , jamuan perpisahan dengan Puan Arinawati . SECOND , MUET test . 

FIRST , Jamuan Perpisahan . jamuan malam tu , ada geng-geng praktikum aku , mentee Puan Arina , and class tutorial Puan Arina yang lagi satu budak-2 modul 3 . tak rasa kekok sangat sebab mentee Puan Arina satu kuliah dengan aku jea . so rasa macam ramai geng lahh kan . hihi okayy ini gambar malam tu . sorry gambar tak elok pun . biasalahhh xguna camera mahal punn *sorry owner aku kutuk camera hampa :P hihi *

nampak dakkkk sempat lagi pose -.-
Solat Jemaah  :)
then , makannnn
dah nama pun jamuan , kan ? 

mentang ahhh time tu musim bola ,
see semua nak makan depan tv -.-
dah laa air bantai sampai 2gelas sorang . hahaha

haihlaaa heksaited betul kanak-kanak riang ni bila orang nak snap gambar

S2K2P1 the best :)
miss uolls ♥

S2K2T1A
cerr cari yang mana satu Puan Arina ? ;)

S2K2P6
tak ingat tutorial A or B -.- 
NEXT ! aktiviti lepas MUET test pulakk :) macam biasa , mesti lahh nak snap gambar . hihi :P so , kami geng-geng gegirls S2K2P1 gather and spent our last time together in Sem 1 .

Mini and Gadis KacaMata :)

Scha and Arlyna :)

Zafirah and Hyda :)

ada lagi yang stil tak habis MUET Speaking test .
yang aku ayu terlebih kenapa -.-

You are the most beautiful flower ,

in my garden of friendship ,
remain the same forever :)

if you're alone , i'll be your shadow

if you wanna cry , i'll be you shoulder

if you wanna hug , i'll be your pillow

if you need to be happy , i'll be your smile

but if anytime you need a friend ,
i'll be just ME :')

yeahhhh makan time !!
boleh nampak kot muka lapar 

yang nii memang tak boleh angkat kepala dahh .
lapar punya pasal kannn

Original duckface from me .
BHAHAHA XD

Before and After
kan aku dah cakap memang semua tengah lapar :P
even masa yang kami semua luangkan haritu tak lahh lama sangat , tak sampai sehari pun . tapi , semua memories insyaAllah akan sentiasa kekal dalam ingatan aku . thanx uolls dah jadi superduper great friends selama satu sem bersama . love you all :*

okayyy dah kot sampai sini . perut dah lapar . take care semua . assalamualaikum :)

A cheerful friend is like a sunny day spreading brightness all around ♥

Hari Ini

Assalamualaikum & Hye reader(s)

seperti title post , nak bercerita pasal hari ini . nothing special pun harini . just macam hari-hari sebelumnya . buat perkara yang sama . pergi kelas , turun riadah , and sembang dengan kawan-kawan . tapi ada sesuatu yang tak pernah aku buat lagi *seingat aku lahh* , aku dah buat harini . haisyyy -.- 

benda apa yang aku buat ? haha takdak apa yang special pun , just tak bawak kunci bilik jaa . repeat , TAK BAWAK KUNCI BILIK -.- nampak macam benda simple jaa kan tapi aku yang nak tension lebih-lebih . kalau uolss semua jadi aku , for sure akan tension jugak *muka yakin tahap 8* 

sebab ? hmm sebab harini tahap mengantuk aku dah melebih . so class last before gap tengah hari tadi class amali SainsKomputer . agak seronok dan teruja nak habiskan kelas cepat-cepat and balik tidur . tapi malangnyaaaaaaa , puan masuk lambat sikit . aaa dah rugi sikit masa tidur aku -.- lepas dah dapat module project yang kena buat tu , aku pun dengan pantas kelajuan kilat cepat-cepat follow steps and dalam masa sejam semua dah settle . as always , aku student first yang keluar time class amali . haha nak buat macam mana , aku lebih fikirkan nak balik tidur dari nak fikirkan benda lain :P lagipun , class pukul 2 ada kuiz . so aku plan nak selak buku sikit before solat zohor .

nak dijadikan cerita , entah kenapalah malang sangat harini . bila dah eksaited cari kunci bilik , aku pulak yang xbawak . hmmm mungkin sebab semalam aku tidur lambat agaknya . bila bangun tidur jea dah rasa pening . entahlah kenapa . nota untuk kuliah kimia pagi tadi pun aku tertinggal jugak -.- haihhhhhh pelik . tak payah nak fikir pelik sangat okay . sekarang fikir macam mana nak masuk bilik aku tanpa kunci ? memang tak boleh lahh kan . so , aku tekad nak tidur jea kat depan pintu bilik tu . haha nampak kesian takk ?? *muka kesian tahap 8* penat jugak lahh tunggu roomate aku balik . start 1215 sampai lahhh jam 1300 . gilaaa , 45minit tu aku dah boleh mimpi sampai Istanbul and sempat berlakon dengan Tomok lagi tau *ehh :3

haha lepastu , dah boleh masuk bilik kennnnn , memang ahh aku bantai tidur jugak . sampai 1335 kot . dah bangun , baru nak menggelabah sebab tak solat lagi n dah agak lewat nak pergi kelas . hoho tapi masa aku sampai kelas tadi puan xdak dalam kelas pun . entahlahh kemana . so aku jawab jelahh test yang puan dah sediakan kat meja depan tuuu . okayy , tamatlahh sudah 20% peristiwa hidup aku harini . sekian , terima kasih . tc uolls , assalamualaikum :)

p/s : awak yang saya sayang , kalau tak harini baju kita sama tau . dari semalam saya dah plan nak pakai baju tu . tapi pagi tadi before bersiap , saya tukar fikiran . dapat rasa akan sama dengan awak . dan betul sangkaan saya :') saya tahu , awak pun taknak baju sama colour dengan saya kan ? hmm sokay awak , saya faham . saya akan cuba sebaik mungkin macam yang saya dah janji . assalamualaikum , saya sayang awak

entahlah kenapa -.-

Assalamualaikum & Hye reader(s)

ehh , kerap pulak aku update kan ? haha entah kenapa sejak terjaga dari tidur yang panjang pagi tadi , terus terasa macam nak update . maaflah kalau menyampah . closetab okehh ? hihi sokay sebab kalau teruskan baca nanti lagi menyampah . kan kan kan ? :)

hmm pelik rasanya harini . rasa macam ada yang tak kena . rasa macam ada something bad will happen . but , who knows kan ? hmm tunggu jela apa nak jadi . harap-harap apa yang aku rasa ni just mainan perasaan  . uolls pun mesti pernah rasa apa yang aku rasa sekarang ni kan ? haihhh , aku pun dah start rasa cuak ni :( mungkin ada yang style boleh buat tak tahu jea . tapi aku xboleh k , xboleh -.- serious rasa macam nak meraung jaa sekarang ni . hadoihh anyone please help me !!

dah dah kot mengarut . nak bercerita , tapi cerita semua dah lama . aku pun dah tak teringat urutan cerita yang mana satu datang dulu . so , update jelah cerita harian aku yang bosan dan menyedihkan ni . hihi kbye , tc uolls ! assalamualaikum :)

p/s : awak yang saya sayang , ramai yang bercerita tentang awak . dan ada yang saya nampak dengan mata saya sendiri . saya tak salahkan awak sebab semua memang salah saya . so saya kena tahan even sakit . tapi mesti awak dah rasa lagi sakit dari apa yang saya rasa sekarang ni kan :') insyaAllah saya mampu bertahan . kalau awak mampu , saya mesti mampu jugak kan ? saya minta maaf .