SainsKomputer PartTwo .

Assalamualaikum & Hye reader(s)

heyy everybody hye hello :) ehemm harini dah part two pulakk , sambungan dari PartOne . sepatutnyaa dah part three . disebabkan harituuu kelas batal , harini hari kedua update di lab . tahukah anda bahawa sesungguhnyaa harini otak saya kekeringan ayat untuk update . HAHA pulun jaa guna bahasa baku kan . macam nak buat karangan pulak -.- hmm okaylahhh , mehh nak story pasal exam akan datang .

seperti yang semua sedia tak berapa maklum , minggu depan students Matrik akan menghadapi test UPS . alaaa , UjianPertengahanSemester . tauuu ?? tu matrik-2 lain . kat tempat aku niii , minggu ni ada Pra-UPS dan minggu depan UPS . perghhhh -.- boleh berasap otak nii . err , macam biasa laa kan aku nii memang suka sangat guna ayat-2 hyperbola bola nii . hihi :P kalau ada karangan hyperbola , memang boleh dapat anugerah lahh aku kann . kalaulahhh exam UPS nanti boleh merapu mengarut sama macam aku mengarut dalam blog ni kan best *wondering~

daaannn sekarang . sedang aku teringatkan UPS , darah gemuruh aku pun dah tak reti duduk diam . perasaan cuak mula berlegar-legar dalam fikiran . acewahh . HAHAHA tapi serious dah cuak nii . dah laa first time nak sit exam for UPS . okayy , nampak macam buat teruk jaa -.- tapi kalau sesiapa rasa apa yang aku rasa , mesti takkan cakap " hek elleehhh budak ni , buat teruk laaa " hihi lebih kurang macam tu laa dialog diaa . last but not least :


doakan kejayaan aku , Haidatul Nadihah Bt Muhammed Anas dan semuaaa students KMK dapat result cemerlang gemilang terbilang . InsyaAllah 4.0Flat . amiin

* bahasa baku sangaattt entry aku kalini -.- berjangkit dari siapa entahhhh *


bila hati dah countdown nak balik raya , countdown nak UPS tidak diendahkan -.-

BerbukaPuasaBersamaFelo :)


Assalamualaikum & Hye reader(s)

err sebelum entry lebih panjang , better aku bgtau awal-2 . felo yang aku sebut nii , sama waktu dengan warden okay . alaaa , macam warden kat sekolah asrama tuu . tapi kat KMK nii , gelaran warden ditukar kepada felo . faham ?? kalau tak faham , tolong ulang balikk baca dari ayat pertama okay :)

ehemm , harini dah masuk seminggu kita berpuasa even aku tauu , ada yang dah tinggal puasa kan ? hihi baguslahh kalau masih penuh . hm setakat ni puasa aku still penuh , alhamdulillah . err setakat ni lahh kan , hari-hari akan datang xtahu lagi macam mana :3 okayyy terus kepada cerita . memandangkan harini cuti , so semalam aku dengan sorang kawan dah plan nak berbuka puasa dengan felo . sekali dengan budak-2 tutorial aku , K2S2T1A . yelahh , budak-2 tutorial aku agak rapat dengan Puan . so dengan plan ni boleh laa eratkan lagi hubungan antara kami semua kann :)

lepas dah bagitau Puan pasal plan tuu , Puan setuju . tapi perlukan kebenaran dulu kalau sudent lelaki nak join jugak . sebab peraturan dah ada perubahan sikit . so , semalam aku dengan kawan aku zafirah tuu jelah yang berbuka dengan Puan . yelahhh , budak tutorial aku kami berdua jaaa gegirl . yang lain semuaa boboy -.- sedih betul kann . HAHA :DD *sambung cerita* kami plan nak pergi rumah Puan pukul6 . tapi kann , aku lewat sikit . terlajak tidurrrr puulokkk >.< pkul6 baru terjaga . good hyda , goood -.- sampai jea rumah Puan , lepak-2 sat tengok TV then masakkk . masak sayur resepi Puan , and telur dadar . xbanyak nak buat sebab Puan dah masak gulai yang perghhh dan kawwww sangat + ada ikan bawal sweetsour + bubur dari masjid + zafirah belikan kuih . haha nampak macam sikit , tapi full meja -.- dah habis makan , kami cuci apa yang patut dicuci dan kemas apa yang patut dikemas then solat maghrib . err selingan sambil buat kerja , ada lahh sembang-2 sikit *banyak sebenarnya :P* dann sembang lagi banyak masa lepas berbuka and relax-2 sebelum berbuka . lepas selesai solat maghrib , aku pun berangkat pulang ke bilik . HAHA gilabesttt semalam . roomate aku puun jealous okayy :) okay dahhh ni untuk boboyss tutorial aku :  kalau hampa nak join , kena buat kertas kerja duluu . sebab tuu aku dengan zafirah xajak hampaa . sorry k :)

iklan sikit . hihi :P

PERGHHHHH~~

SLRRRPPPPPP~

UMPHHHHH~~

menyelerakann ~~
haha memang perghh slrrrrpp umphh dan menyelerakan . haisyy haisyyy jahat pulak aku ni kan -.- aaaa terliurkotttt >.< okay byeeeee

always laugh when you can . it is cheaper than medicine






2nd Day of Ramadhan .

Assalamualaikum & Hye reader(s)

ehmm , harini hari ahad . sepatutnyaa , entry harini aku update dalam lab komputer . tapi disebabkan puan MC , so kelas harini batal dan aku xboleh laa nak update guna khidmat komputer kat KMK ni . arghhh sungguh tak seronok sebab xboleh online . hihi :P

so , harini dah hari kedua puasa . amacam puasa harini ? lebih baik dari semalam tak ? harap-2 lebih baik laa kan :) aku ni haaa , harini tiba-2 jadi manusia tak tabah pulak 2nd day puasa ni . lagi sekali aku homesick teringat kat rumah . homesick okay , homesick T___T nak gelakkan aku ? hahhh silakan , sikitpun xkisah . huemm dah laa semalam masa dah gerak balik KMK xnampak muka parents . terpaksa kerja pulak . hisyy kalau aku berkuasa , dah lama aku bagi cuti kat semua pekerja *over hyda , overr -.- okayy cukup sedih kat situ . then bila sampai kolej , aku pulakk demam . tapi nasiblah tak teruk pun . dugaan demam ditambah lagi dengan dugaan setelah tiba di cafe . makan takdakk okayyyyy . perghhhh , tension gilaa . nasiblahh ada roomate yang baik hati ada bawak lauk untuk berbuka (': loveyouuuu roomates :* 

ehh , macam mana boleh masuk cerita semalam pulak nii -.- okayy harinikann . rasa sedih sangat tauu . itewww xdapat berbuka dengan family :( okayy , semalam pun sama sebenarnyaa . tapi harini aku terlebih emo sampai menangis bagai kenapa entahhhhh -.- hihi malu koootttt kat roomates semua . haha lantaklahhh . sedihhh sangat . sebelum-2 ni tak pernah pun terlepas berbuka sama-2 waktu hari first . tapi kali nii ? huemm entahlaa nak salahkan siapa . mungkin dugaan yang aku anggap besar ni sebenarnya tak lahh sebesar mana . tapi yang aku tauu , AKU NAK BALIK SEKARANG !! rindu ibu dengan abah sangat-2 :( okayy dahh , sebelum bilik ni banjir , better aku stop sekarang . ada lagi beberapa minit nak berbuka . 

SELAMAT BERBUKA SEMUA (':

the pain you feel today will be the strength you feel tomorrow

welcome Ramadhan ♥

Assalamualaikum & Hye reader(s)

haha aku rasa ramai dah kawan-2 yang baca status update di FB , Twitter dan entry Blog pasal Ramadhan kan ? disebabkan itu , aku pun rasa nak update jugakkkk pasal Ramadhan okay . tolong jangan rasa annoying sebab aku tengah rasa sangat semangat dan sangat pulun nak update blog ni . hewhewhew :3 so , mehh sini mehhh baca sampai habis okayyy sayang-2 sekalian ? :)

secara jujurnya , sekarang aku sangat happy dan bersyukur sebab Ramadhan yang sangat aku rindu ni sempat lagi  aku date dengan dia . insyaAllah cukup sebulan :) esok hari first . terbayang-bayang makanan untuk sahur esok . hihi terasa lapar pulakk perut aku nii -.- ehmm esok kan , hari first puasa . sempat sahur dengan family . tapi tak sempat berbuka dengan family sama-2 :') serious sedihh okayy sedih T___T banyak kelainan Ramadhan tahun ni berbanding tahun lepas . dulu makan sahur dan berbuka ada disediakan , boleh fly balik berbuka kat rumah dengan family tiap minggu . tapi sekarang , makan sahur dan berbuka dah kena settle sendiri dan yang paling penting , budjet sendiri okayyyyy >.< paling sedih , no more chance nk berbuka dengan family . yelahhh , boleh balik rumah punn just sebulan sekali . memang stress kalau nak fikirkan bab tu . tapi tapi tapi , tu semua dugaan hidup jea . terima dengan redha okayy hyda ? *kuatkan semangat (': 

daaannnn dalam bulan Ramadhan yang penuh rahmat ni , student-2 matrik kena struggle untuk UPS lagi 2minggu . semoga semuanya berjalan lancar dan masing-2 dapat menjawab dengan tenang :) impian 4Flat insyaAllah menjadi milik kita . teruskan usaha , jangan putus asa . goodluck semuaaaa .


Salam Ramadhan ♥

Depressed -.-

Assalamualaikum & Hye reader(s)

sekarang dah pukul 1pagi dann aku masih berjaga update blog ni -.- bukan tak ada kerja , assignment bertimbun okayy . tapi hati dan fikiran ni dah melayang entah kemana . rasa tension fikirkan UPS yang dah menghampiri lagi beberapa minggu ni . haihhhhh memang rasa macam nak mengeluh jea tiap-2 hari walaupun aku tau , kalau mengeluh tiap-2 hari tuuu akan buat aku bertambah tension ada lahhhh . HAHA so sekarang hati ni tengah rasa tak sabaarrrr sangat nak balik rumah . tiket dah beli petang tadi . nasib xhabis lagi . yelahhh , 2minggu lepas pun dah ada student yang semangat sangat nak balik dah beli tiket bus okayyyy . saja latuuu nak bagi aku tension -.-

hihi tak sudah-2 tension jea kan dari awal . okayylaaa , sekarang mau chill sajaa . Alhamdulliah Allah dah permudahkan urusan aku harini . syukur sangat-2 . bolehlaaa kurangkan homesick ni bila dah balik rumah nanti :') tapi kan , fikiran dan hati dah sampai kat rumah . jasad aku jea yang tinggal kat KMK ni . omg omggg -.- ada lagi 2hari nak belajar hyda oiii . pleaseee mood study , come to me !! ehh ehh sebelum terlupa , Ramadhan yang dirindui dah semakin menghampiri . Salam Ramadhan buat semuaaa :) *err , macam awal sangat pulak nak ucap nii 

nothing GREAT was ever achieved without enthusiasm

SainsKomputer .

Assalamualaikum & Hye reader(s)

harini kann , hari Ahad . dan subjek pertama harini subjek SainsComputer Amali (SCA) . subjek yang best okayyy sebab boleh online time kelas . HAHAHA lecturer pun best . hihi macam nak bodek pulakk kan :P tapi ini serious okayyy . subjek ni kira boleh santai habiss laa . dalam kelas SCA ni , assignment diberi dan student kena siapkan . sebelum ni , assignment GIMP dan Anima8or dahhhh aku siapkan . tapi tapi -.- xtau lahh markah acano kann . hope dapat tinggi lahh kan . err , dah laa first time buat , dah harapkan markah yang tertinggi pulak kan . tapi , tak salah kan . memang bagus pun mengharapkan sesuatu yang tinggi macam tu :)

memandangkan dah dua assignment disiapkan , harini students semua dahh dapat assignment baru . kena buat blog okayy , buat blog :D best laa jugak sebab aku dah ada blog busuk ni . ehh , *blog wangi ni :P nanti xpasal-2 merajuk pulak kan aku cakap dia busuk . hmm so , xpayah laaa susah-2 lagi aku nak buat blog kan . nasiblahh boleh go on jaaa dengan blog ni . so aku terus sambung jelaa . penat koootttt kalau nak buat baru -.- dengan ini , lagi sekali aku berharap boleh dapat markah tinggi . yelahh dengan blog tak seberapa dan sangat simple ni kannn . xtau lahh berapa markah yang boleh dapat .

sekarang , dengan adanya assignment ni insyaAllah aku akan update lebih kerap berbanding sebelum ni . yelahh , kena update atleast seminggu sekali kooottttt . memang akan ada entry laa setiap minggu . dan , tak lahh berhabuk kan blog wangi nii . hikhikhik :P dan dan kepada reader(s) yang baca entry ni , silalah datang lagi jengah-2 blog ni . HAHA okayy perasan ramai baca blog ni -.- okay laaa . kepada Puan Siti Nor Latifah Bt Darus , silalah datang selalu ke blog ni dan jangan lupa baca time mood happy yang memuncak setinggi gunung everest . boleh laa saya dapat markah tinggi nanti  . hewhewhew :3

when you need shoulder to cry on , when you need a friend to rely on , when the whole world is gone , you won't be alone cause I'll be there