buntu

tolonglahhhhhh .
aku nak pergi Red Hill !!
>.<

pencuri ,

Assalamualaikum & Hye readers :)


harini , macam-2 yang jadi tau . start dari pagi , happy . sebab parents cuti :) then , dalam pkol 1045 aku gerak pergi jumpa senior . sebab , ada order shawl dengan tudung printed . excited okayy , excited ! sampai je rumah , terus usha and cuba try test . wahhhhhhhhhh , puas hati :) dah laa material dia best , senang jadi . muahh muahh aku bagi kat page The Art Of Hijab ♥

next next next :D lepas zohor , siap-2 then gerak pergi jumpa pencuri hati sayaaaaaaaa . excited gila okayyy . sumpah lama gila tak hangout sama-2 . dah set tempat , so kami berjumpa kat situ laa . tapi aku dah sampai dulu . so kena laa tunggu pencuri hati aku tu kennn :D tengah panas menahan panas , tetiba aku teringat yang aku punya purse tertinggal dalam kereta !! dah laa plan nak minum sama-2 sambil borak panjang -.-" hmm tapi tak laa risau sangat kan sebab ada orang tuuuu nak belanja , and purse ada dalam kereta jea dengan mak aku .
pencuri hati

dahh lamaa luangkan masa , sekarang sudah tiba masanya aku pulang ke rumah . sedihhh dapat jumpa kejap jea T_____T tak macam selalu . lagi sedih bila sesampainya aku kat rumah , baru aku perasan yang purse tak ada dalam kereta !! diulang , TAK ADA DALAM KERETA !!! apa neraka -.-" ini dah kali kedua purse aku hilang okayy . KALI KEDUA ! perghh , memang tension tak terkata lahhhh . sakit pinggang aku tunduk-2 nak usha bawak seat kereta . kot laa terjatuh kan . dekat 3kali khatam usha seluruh pelosok kereta , aku penat dan target nak pasrah jelaaaaaa ;(

lepas maghrib , dan setelah penat menyiasat . akhirnyaaaaaaaaaa , dapat tahu jugak si pencuri purse aku tuu T______T legaaaaaa sangat sebab ic dengan lesen aku still in a good condition . ye lahhh , ic dah renew sebab kes purse hilang awal tahun lepas . tapi , duit -.-" yelahhhhh , mesti lahh dah lesappp . mau tanya lagii . apa-2 pun , alhamdulillah , thankyou Allah and my mom for roger-2 orang terdekat suspek . amboii ayat aku :) pesanan aku , kalau seronok , jangan seronok sangat . sebab langit tak sentiasa cerah .

Never settle for less than what you deserve

langit tak sentiasa cerah :')

Assalamualaikum & Hye readers

it's 2.30 in the morning and i'm updating this entry ! HAHA gila aku ni , update tengah pagi buta -.-" xpa laa . macam mana pun bolehh . tak boleh ?? sila bagi boleh jugak kalau xmau kena flying kick dengan aku ^^ hewhewhew . 

baiklahh , back to the point . aku update pagi buta ni bukan sebab mengigau atau apa-2 -.-" yang boleh update ni sebab aku tengah serabut otak . sebab tengah risau . sebab tengah sedih . sebab tengah tension . err , banyak pulak ' sebab tengah ' aku kan ? aku sebenarnya baru lepas on call dengan Mr.Someone nii , dia baru lepas accident . hm , xlaa baru sangat . ended call pukul 1 lebih tadi .

memang seronok dengar suara dia tadi . kurang sikit rasa risau sebab dah dengar dari mulut dia sendiri yg dia agak okay . walaupun aku di cop " suka buat terok " tapi , erghh macam aku kisah ? dah nama pun risau . huemm sepanjang perbualan kami *ceyy , ayat aku * , dia tanya aku macam-2 soalan ! soalan killer plak tu ! nahhh , jenoh laa aku nak jawab -.-" dan jawapan yang aku bagi , semua dia xpercaya . baik tak payah tanya , kan kan kan ?

dah sepanjang keserabutan otak aku , Cik Fisya Radzi sentiasa memberi nasihat dan kata-2 penaik semangat kat aku . thankyou sayangg :) and btw , that Mr.Someone BUKAN lahh pakwe aku . so kawan-2 , jom laa ramai-2 kita doakan Mr.Someone yang aku maksudkan tu cepat sembuh . amiin :)

I don't think you realize how easily you make me sm;)e

it's a FAKE smile okayy -.-"

hari ini , akuuuuu >.<
huhh , tiba-2 terfikir .
err , lebih sesuai , teringat kot .
huemm , maybe ni silap aku .
salah aku sendiri .
kalau xsilap langkah , mesti tak jadi macam ni kan ?

i'm sorry , kawan :( 

result JPJ test ,

Assalamualaikum & Hye readers

semalam ada aku post pasal JPJ test harini kan kan kan ?? kalau nak baca , klik 'older post' kat bawah tu haa . ermm , harini aku bangun jam 0745 . then , lepas mandi siap-2  semua , aku bertolak ke tempat amek lesen . dah sampai , lepak sembang-2 dengan kawan . aku tunggu kawan-2 aku settle JPJ test untuk motor dulu , then pergi JPJ test untuk kereta sama-2 .

dah habis , aku and kawan-2 gerak ke pondok D . alaa , pondok tempat lesen kereta . duduk kacau-2 cg , then JPJ tu panggil sebab nak bagi taklimat sikit . err , tak laa sikit sangat . banyak laa . dengan tips sekali dia bagi . err , berguna sangat :) dah habis taklimat , cg panggil nama nak bagi numb giliran . aku dapat numb 21 okayyy . tapi tak dapat kereta numb 21 pun . kat bukit , kereta numb 12 . kat parking kena kereta numb 5 . yang tu dalam trek . alhamdulillah , lulus :)

then masuk jalan raya plak . nerghhh -.-" mai kat jalan raya , aku blurr terus ! dah laaa enjin mati 2kali . handbrake tarik xhabis . kereta jalan masa traffic light merah , xsempat turn green . HAHA tension aku . sebab rasa macam dah FAIL . terjerit-2 aku dalam kereta tu . tp aku tengok incik JPJ tu macam relax jea . macam xde benda apa pun yg jadi . tamat jea bahagian jalan raya , aku kena sign borang . tapi -.-" TANGAN AKU VIBRATE ! dah sign , aku dengan muka was-2 tanya incik JPJ tu " cik , saya lulus tak ? " then dia angguk and cakap " LULUS "

dengan ini saya mengumumkan :

SAYA PEMEGANG LESEN P UNTUK
MOTOR & KERETA 
 thanx ea sesiapa yang dah doakan kejayaan aku . nahh , muahmuahhhh sikit

result JPJ test ,

Assalamualaikum & Hye readers

semalam ada aku post pasal JPJ test harini kan kan kan ?? kalau nak baca , klik 'older post' kat bawah tu haa . ermm , harini aku bangun jam 0745 . then , lepas mandi siap-2  semua , aku bertolak ke tempat amek lesen . dah sampai , lepak sembang-2 dengan kawan . aku tunggu kawan-2 aku settle JPJ test untuk motor dulu , then pergi JPJ test untuk kereta sama-2 .

dah habis , aku and kawan-2 gerak ke pondok D . alaa , pondok tempat lesen kereta . duduk kacau-2 cg , then JPJ tu panggil sebab nak bagi taklimat sikit . err , tak laa sikit sangat . banyak laa . dengan tips sekali dia bagi . err , berguna sangat :) dah habis taklimat , cg panggil nama nak bagi numb giliran . aku dapat numb 21 okayyy . tapi tak dapat kereta numb 21 pun . kat bukit , kereta numb 12 . kat parking kena kereta numb 5 . yang tu dalam trek . alhamdulillah , lulus :)

then masuk jalan raya plak . nerghhh -.-" mai kat jalan raya , aku blurr terus ! dah laaa enjin mati 2kali . handbrake tarik xhabis . kereta jalan masa traffic light merah , xsempat turn green . HAHA tension aku . sebab rasa macam dah FAIL . terjerit-2 aku dalam kereta tu . tp aku tengok incik JPJ tu macam relax jea . macam xde benda apa pun yg jadi . tamat jea bahagian jalan raya , aku kena sign borang . tapi -.-" TANGAN AKU VIBRATE ! dah sign , aku dengan muka was-2 tanya incik JPJ tu " cik , saya lulus tak ? " then dia angguk and cakap " LULUS "

dengan ini saya mengumumkan :

SAYA PEMEGANG LESEN P UNTUK
MOTOR & KERETA 
 thanx ea sesiapa yang dah doakan kejayaan aku . nahh , muahmuahhhh sikit

accident -.-"

Assalamualaikum & Hye readers

harini kann , harini kann , aku ada tusyen kereta tau . nak pergi awal , tapi dalam otak tengah plan nak jumpa kawan-2 dulu . yelahhh , harini kan hari sukan sekolah . kawan-2 ramai nak datang . dengan ada 'sorang' budak tu , baru dapat motor kan . nak laa jugak usha-2 motor baru dia tu . HAHA tapi malangnya , xsempat jumpa laa plak . sembang sampai pukul 10 , tapi dekat pukul 12 baru sampai -.-" dengan alasan , ferry accident . HAHAHA first time aku dengar berita tergempar ni .

TAPI ! point yang aku nak cerita sekarang bukan pasal ferry accident . aku yang accident tadi !  * buat teruk , benda sikit jaa pun * well~ aku memang suka buat teruk pun . hehe lantak lahh . walaupun sikit jea kena langgar , and kereta tu luka sikit sahajaaaaa , TAPI ! aku dah tak mampu nak berdiri dengan sendiri dan terpaksa dibantu oleh kawan aku untuk berjalan . haha tak pasal-2 budak Pra-L yang ada kat situ dapat tengok drama free :D 

bila keadaan dah kembali stabil , aku pun dah tenang , kaki aku pun dah kuat balik , yeahhh aku dah dapat drive semula :) mesti kuatkan semangat sebab esok dah test JPJ . kawan-2 , tolong doakan aku kay ? semoga Haidatul Nadihah Bt Muhammed Anas lulus test JPJ esok . amiin 

Do not give up , the beginning is always the hardest