Babies Languages ♥

atoto omey nyeeee :D
atoto omey nyeeeee :D
atoto omey nyeeeee :D
atoto omey nyeee :D
atoto omey nyeee :D

hyda , stop it ! =.='

ehh , Assalamualaikum & Hye 

sorry gambar intro yang banyak sangat . geram tengok babies semua comel-2 ! rasa macam nak letak semua ! hehe cooommmeeeeelll laaaaaa !! okay dah . nak sambung ni . hehe macam title entry bagitau , kali ni aku nak cakap pasal bahasa-2 baby. " ehh , baby mana boleh cakap ? ada ke bahasa ? " hehe ada laaa . dan bahasa baby ni , xkira laa baby tu anak melayu , omputih , india , cina , siam , or apa-2 lahh kan . dia tetap sama jugak . 1Bahasa . cewahh . hehe .

kepada kakak abang pakcik makcik , perlu tahu bahasa-2 ni . nanti senang laa nak control baby kalau dia mula keluarkan suara nyaring yang membingitkan telinga . haa , lupa pulak nak bagitau =.=' baby ni berinteraksi dengan kita guna bahasa-2 dia dengan buat bunyi / menangis teros ye :D okay , meh usha video ni . tapi agak panjang sikit lahh .


haa awal-2 tu sembang jea . so , skip terus pun bolleh . point yang penting start 03:58 . nanti dia ada contoh sekali . tapi kalau nak tengok full boleh jugak . sebab dia ada kenalkan orang yang buat kajian ni masa mula-2 . ehh , apa aku cakap ni =.=' malas nak tengok video ? nii aku bagi 5 bahasa yang baby guna . tapi nanti xtau contoh . so , better tengok video tuu :D

'NEH' - hungry
'OWH' - sleepy
'HEH' - discomfort
'EAIR' - lower gas
'EH' - burp

haa tu lahh 5 bahasa yang baby ( 0-3 month ) guna untuk interaksi dengan kita . so , apa tunggu lagi ? siapa yang ada adik or anak yang masih baby , tengok laa video ni dan praktik laa benda ni . memang nanti baby tu dah tak nangis lagi dah . tapi kena dengar betul-2 laa bunyi apa yang baby tu buat kan . hehe good luck ! ♥

don't think or judge . just listen

No comments: