TakSempat .

Assalamualaikum & Hye reader(s)

belakangan ini , saya tidak mempunyai masa yang cukup untuk update blog even tangan dah gedik nak update jugak . yelahhh , busy dengan exam lagi . so nanti kalau sempat aku update k *bajet sebentar macam ada yang menanti aku update :P hihi okayy itu sahaja . sekian , terima kasih :) 

doakan kejayaan saya ♥

KAKOM KOM KOM KOM :3

Assalamualaikum & Hye reader(s)


ehemmm , memandangkan harini hari ahad . so macam biasa kelas first aku adalah SainsKomputer Amali . sejak semalam lagii , jari jemari ni dah bergetar nak update blog ni haa . aaa sebab semangat larian KAKOM semalam kot . hewhewhew :3 even aku ni xberapa nak lari sangat pun semalam kan , tapi semangat tu tetap ada k . HAHA 

tapi before aku cerita pasal larian KAKOM , malam sebelum tu ada forum Cinta Remaja . hihi best jugakk and ada pengajaran dan nasihat yang dapat diambil dari situ . pada malam tu , aku duduk dengan orang kampung sebelah , izzah n ikah . hihi

kami pada malam ituu .
so sweet kan ? hihi :">
dann keesokan harinya ( 6Oktober2012 ) ada larian KAKOM . kena ada dekat asataka before 7 kottt -.- gilaa kalut teruk pagi tu . sarapan pun dekat tepi jalan jea . haha :D ehh , lupa pulak . KAKOM ni singkatan dari perkataan Karnival Kokurikulum Matrikulasi . so larian KAKOM ni bertujuan untuk promosikan KAKOM yang bakal dilangsungkan tak lama lagi kepada penduduk setempat . aku bukan atlet , so aku pun xsure tarikh tepat bila KAKOM ni dilangsungkan . hihi yang aku tau , Kolej Matrikulasi Kedah akan menjadi tuan rumah pada tahun ini . hihi selamat datang para atlet ke kolej aku niiii :) okayy sambung pasal larian KAKOM semalam . aaaa , gambar jela yang ada pun . semuanya dengan orang-2 kampung sebelah . hihi kbye :P

i'll always be beside you until the very end ,

wiping all your tears away , being you best friend .

i'll smile when you smile ,

and feel all the pain you do ,

and if you cry a single tear ,

i promise i'll cry too :')
ni semua gambar-2 sebelum start lari . lepas lari xsempat snap . penat lahh katakan . padahal medal xdapat pun . over jea penat lebih-2 . nampak tak permainan kami kat situ ? HAHA tapi insyaAllah larian semalam bukan dapat penat saja . lemak comel yang suka jealous ni pun boleh pecah habis kot semuaa :P hihi cukup kot sampai disini . semoga berjumpa lagi . hihi okbyeeee :)

friendship is the union of spirits , a marriage of hearts , and the bond thereof virtue :)



its been a while :)

Assalamualaikum & Hye reader(s)

setelah sekian lamaaaa tak update blog , so harini tetiba aku dikurniakan sifat rajin terlebih sedikit nak update . hihi bukan apa , sejak dashboard dah tukar kepada yang baru ni , aku terus tak ada semangat nak update . amboii ayat :P hihi yelahhh , dashboard baru ni serabutkan otak aku jea . hmm bila tengah rajin jea nak update , mood mesti hilang lepas tengok dashboard baru ni . ish ishhh , panjang sungguh membebel -.-

okayy sekarang , memandangkan aku tengah free sebab class cancel dari jam1100 tadi dan sementara tunggu baju siap dibasuh oleh mesin , meh siniii aku nak story pasal sabtu minggu lepas , 22September2012 . macam-2 jadi haritu even aku tak kemana pun , stay kat kolej jea . haritu kat kolej ada buat pertandingan memasak and pertandingan bola jaring berkain batik/pelikat *betul ke aku eja ? -.-* tapiii , pertandingan memasak jea aku tengok sebab roomates n orang-2 kampung sebelah masuk pertandingan tu . hihi 

Professional chef from Klate .
hihi orang kampung sebelah nii :P

lina ibu tiri ke-2 w/ orang kampung sebelah

Chef orang kampung sebelah from Langkawi w/ mok tiri pertama :)
khusyuk gilosss -.-

orang-orang kampung sebelah
cik ikah w/ cik ton

done masak mee goreng . not bad laaaaaaa
*sedap :P

roomatesku bersama-sama orang-2 kampung sebelah . roomate aku lagi sorang xdak dalam ni
*thanx Tokdeen for this picture :)

born to be a winner :)
hihi even 2nd place , bravo u olls

acehhh , aku laa leader kan . sebab aku ada kat situ bagi semangat sampai team ni boleh dapat 2nd place
*acehhhh perasan sikit . nak nama jugakk :P

ni resepi last . kena buat dessert . sedap k sedaaaapppp .
slrrrrpppppp :P

aaannnnnddddddddddddd pada hari yang sama , ada majlis pertunangan along aku . hihi tapi gambar xbanyak punnnnn -.- so ni jela yang aku letak kat sini

along w/ her fiance

hantaran :)

THIS ! comel kan cupcakes ni ? hihi hantaran jugak nii

one big familyyyyyy 
andddd lagi satu . pada hari yang sama dapat tau PuanSiti kena serang appendix . huwaaaaa >.< xbest kot class amali tutorial kuliah SainsKomp tanpa PuanSiti . sekarang pun PuanSiti still mc . sampai 3Oktober kot . semoga PuanSiti cepat sembuh dan diberikan kekuatan . hihi S2K2 sayaaaangggg PuanSiti :*

okayy class , thats all for today . kbye


SainsKomputer PartFour .

Assalamualaikum & Hye reader(s)

*ehem hemm* hello hello hello , kopi ka miloooo ? :P hihi bukan mintak order okayy . saja nak buat intro yang lain sikit memandangkan dah lebih seminggu aku tak update blog kan :) #TiupHabuk aaaa dan haritni , masuk pulak entry SainsKomputer PartFour . that means , ini kali ke-4 aku update blog ni di lab . kalau ada sesiapa yang dah baca entry sebelum ni , mungkin dah tauuuu kannnn .

so , tadi Puan Siti cakap nak check blog and ambil markah minggu depan . maybe entry kalini akan jadi entry last pasal " SainsKomputer " :) yelahhh , minggu depan kelas amali sainskomputer hari ahad . awal pagi pulak tu kannnn . memang xsempat lahh nak update lagi dalam lab . jadiiiii , dikesempatan ini ingin saya memohon pertolongan reader(s) supaya mendoakan blog saya yang tak seberapa ni dapat menarik perhatian PuanSiti untuk bagi markah yang tinggi kepada saya  *amboii ayat :P * Amiinn :) 


SainsKomputer PartThree .

Assalamualaikum & Hye reader(s)

memandangkan harini hari Ahad , so sama macam selalu aku update dekat lab . eh ehh , btw aku dah berangkat pulang ke kolej semalam . serious berat sangat rasa hati ni nak balik kolej . omg omgg -.- tapi nak buat macam mana , kena balik jugak . HAHA dan semalam , aku dengan roomates semua tidur awal sangatt . maybe penat mengemas and bercerita pasal raya masing-2 . and part paling penting , makan kuih rayaa sampai buncit *opsss :P 

pagi tadi , serious rasa sangat malas , letih , xlarat , dan tak bersemangat nak berjalan pergi kelas . haha dah 2minggu tinggal kelas kan . memey aa -.- tapi nasib laa harini xbanyak kelas . and starting day dengan kelas yang boleh enjoy sikit . hihi macam amik kesempatan pulak kan . tapi okaylaaaa , boleh jugak hilangkan mengantuk aku ni . dan yang paling penting , mood nak study pun datang jugakk :)

okayy dah kot mengarut . penat dahh nak mengarut panjang-2 ni . eh ehh , dah usha yang PartOne dan PartTwo ? usha sini okayyy : Sainskomputer PartOne . SainsKomputer PartTwo :) kbye , assalamualaikum

Riang Ria Raya ♥

Assalamualaikum & Hye reader(s)

apa khabar semua ? best tak raya ? baju raya warna apa ? puas dah makan kuih raya ? perut dah buncit dengan ketupat lemang raya ? and last but not least , dah timbang berat badan raya ? HAHAHA :D mesti xberani nak timbang kan ? tapi aku dah timbang semalam . 50kg -.- hope lepas masuk kolej nanti boleh turun berat aku . amiin . so , acano korg punya raya ? raya pertama , kedua , ketiga ?

okayy . memandangkan harini dah raya ke-4 , sangat banyak status update di Facebook , Twitter dan blog update pasal raya . penat aku tengok . tapi aku baca jugakk semuaaa . hihi :P daaannn aku sorg jaa rasanya yang xupdate apa-2 pasal raya *tipu . err , update blog belum . sebab harini jaa sempat nak update kann . cukup muqaddimah yang panjang lebar , jom cepat aku nak start cerita :)

tahun ni , aku balik kampung kat Sungai Petani sehari sebelum raya . walaupun at first , aku xtau raya hari apa . yang aku tau , 1syawal dah boleh raya . haha teruk sungguh -.- raya pertama lepas semua habis solat raya , pergi Giant , then balik cepat-2 sebab family PakLang dah sampai , then layan tetamu yang datang , then makan-2 n solat zohor , then ziarah kubur tok tokwan dll *aku xtau kubur sapa lagi , then sambung raya rumah sepupu sepapat , then layan kawan-2 aku yang datang beraya .

brownn colour ini tahun :)

agenda bila fitting room kosong . HAHA 

along dan m.jang akuuuu .

part time model untuk promote kobis .

ni pulakk part time model promote sayur .

yang ni , errr yang niii -.- owner blog ni . hihi :P

kamilahh *drumroll*
THE THREE SISTERS ! ♥
haha done first day raya . 2nd day tak kemana sangat .  raya ke-3 , lepas bangun tidur sarapan then angah ajak cuci kereta . perghh best kot . lama aku xberpeluh sampai macam tu sekali . rasa macam dah marathon pusing kampung dahhhh :P lepas siap cuci kereta ibu aku n pakcik , then mandi siap-2 nak ke open houuuuuuuuse . so ini gambar 3rd day raya :)

this budak comel nama dia Aimi ♥

ada jugakk budak-2 kecik nak enterframe -.-

again , TheThreeSisters ♥

can can can candid timeeee :)

Z to the Y to the X ♥

*background sound*
"Aimi buat muka busukkkkk "

*background sound*
" Aimi tunjuk muka geram sikittt "

WE love You . yes , YOU :D

Laksa SP mariiiii . nak nak nak ??

buat macam rumah sendiri k . so , lepas makan kena basuh pinggan k :)

w/ Pak Cik akuuu . Abah kepada Aimi 

tengok kucing gemok yang sombong ni . geram akuu


Big Family ? :D

lagii , TheThreeSisters ♥♥
lepas balik dari open houuuuse , angkat barang masuk kereta lepastu gerak balik kulim . aku dengan angah jea . before sampai rumah , lepak SR dulu then lepas maghrib beli barang sikit and balikkkk :)

se se se sedapnyewwwww ♥

pleaseee try this at home :P


ngangahhhhhhh ♥

okayy dah habis pun . first time gerak dari SP ke Kulim amik masa dekat 2jam . kereta banyaaaakk sangat -.- pastu sampai rumah pun dah pukul berapa . memang letih sangaatt . sekarang pun dah letih dan mengantuk . kbyeeeee :P

Salam Aidilfitri buat semua yang sambut :) 
Mohon kemaafan andai ada tersalah bicara , tersilap mengata :P

Esok UPS !


Assalamualaikum & Hye reader(s)

dah seminggu tak update blog kan . bukan takdak story , tapi malas nak update . HAHA semua haruslah sedia maklum dengan perangai malas aku ni . dan harini , pagi yang indah ini , tiba-2 aku terasa gatal tangan nak update kan . rindu lahh pulak dengan blog biru aku nii even aku dah rasa bosan tengok diaa *ooopss :X 



okayy , motif aku update ni sebab nak cakap pasal UPS . err bukan UPSR tauu -.- (usha sini , perenggan dua baris dua ) dahh tau UPS tu apa ? kalau xtauu , klik link tu okay . kalau still xtahuu , pleaseee cari translator untuk translate ke bahasa yg korg boleh faham k . hihi okayy sambung . memandangkan esok dah UPS , so aku dengan kawan aku siKecil Farah pergi jalan-2 nak usha tempat duduk masa exam nanti . carii carii carii ,then dah jumpaaaaa . excited dah jumpa . tapi bila tengok tempat duduk , aku duduk baris dua dari depan okay -.- BARIS DUA DARI DEPAN !! seriouss tension gilaaa . nanti masa exam sure aku xboleh cangak usha orang depan kanan kiri aku buat apa time xdak idea . err , bukan meniru okay -.- jangan ingat aku ni jahat sangat . hihi :P ehh , lupa pulak . esok exam BI and Chemistry ♥



so , lagi sekali aku mohon doakan kejayaan aku , Haidatul Nadihah Bt Muhammed Anas dan semuaaa students KMK dapat result cemerlang gemilang terbilang . InsyaAllah 4.0Flat . amiin


NOTA KAKI UNTUK FARAH :

Blog yang aku cakap nak buat tu , dah selamat siap . So , pandai-2 laa cari ye :)