magic on google ??

assalamualaikum & hye readers . dah baca tajuk kahh ? haa hampa ada pernah dengaq dak pasal magic kat Google ni ? rasanya benda ni baru saja nak famous . aku pun baru jea dapat tau benda ni beberapa hari lepas . hehe mai sini nak share sikit (: tapi sikit jelaaa . yang mana aku tau . okay , jom start !

magic number 1 : Google ---> type 'let it snow' --> tekan 'enter'



boleh tulis tulis tau . macam paint tu
nak clear kan balik , klik defrost * dalam bulatan merah tu

magic number 2 : Google --> type 'tilt' or 'askew'



magic number 3 : Google --> type ' gravity google ' --> click ' I'm Feeling Lucky'


kalau kita search something , semua akan jatuh jugak :D
magic number 4 : Google --> type ' pacman ' --> click ' I'm Feeling Lucky '

haa tunggu ape lagi ? main cepaaattt !!!! hehe
magic number 5 : Google --> search ' Google Reader '



dahh ke ? then , tekan kat keyboard : ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A

ni lahh hasil nyaa :D

magic number 6 : type ' do a barrel roll '  ( yang xboleh nk printscreen . so , try sendiri lahh ye ? )

magis number 7 : set iGoogle homepage kepada beach theme . then , tunggu sampai pukul 3:14 am ( kalau xlarat tunggu , forward jea masa ke 3:14 am ) haa tengok lahh apa yang jadi :D

okaaaay . thats all . hehe selamat mencuba okayy (: buat sampai dapat ! sebab ni semua aku baru buat tadi and printscreen sendiri . okay , byebye you all (:



sharing is caring , helping is loving ♥ 

No comments: