kenapa LIKE status ?


Assalamualaikum & Hye readers .

berdasarkan tajuk entri di atas . kenapa LIKE status ? err err , ini pasal status dekat facebook ye kawan-2 . maeh sini nak bagitau . tapi ini berdasarkan pandangan aku lahh . 

1. status budak HOT
hehe seperti yang kita sedia maklum . budak-2 HOT ni kalau update status jea , tunggu xsampai sejam . perghh , beratus-2 like dahh kat status tu . even status dia just tulis ' hurmmm ' . kan , betul kan ? so , aku simpulkan kat sini . status budak HOT adalah untuk di'LIKE' . sebab tu ramai-2 orang LIKE status . peace :D

2. status yang orang setuju 
status yang orang setuju ni , selalunya status berkaitan statement . statement berdasarkan fakta atau statement pasal pandangan-2 seseorang tu . kalau setuju , nahh pakat pakat LIKE status tu . 

3. status kawan-2
haa yang ni lagi satu pasal kita LIKE . status kawan-2 . tapi bukan sebab dia HOT or kita setuju dengan status dia . tapi sebab dia yang suruh . HAHA :D perkara seperti ini pernah berlaku ye kawan-2 . dan LIKE status dengan cara ni lebih kepada kita bagi support dekat kawan-2 kita tu . hehe bagus punya kawan .

4. status orang yang kita menyampah
ahaha ada jugak kan ? yang ni , selalunya kalau orang yang kita menyampah update status menyatakan dia sakit , dianiayai atau pasal benda lain yang menyeksakan jiwa raga dan bakul  dia . haaa orang yang menyampah dengan dia ni , mulalah menge'LIKE' status tersebut beserta tambahan comment yang tidak membina semangat . ish ish ish , *geleng kepala banyak kali .

5. status ayat jiwang
err err , yang ni selalunya berlaku kat orang yang jiwang karat ye . sebab orang yang berhati jiwang ni , dia punya ayat puitis gramatis sikit . ayat jiwang ni selalu ayat cintan cintun laa . dan orang jiwang ni selalunya dia akan faham sesuatu ayat tu dengan lebih mendalam sampai boleh mengalir air mata lalu di'LIKE' lahh status tuu . ehh betul kahh ? hehe

6. status ayat style 
yang ni . lebih kurang status ayat jiwang jugak . tapi lain sikit .sebab dia ayat style . ayat style ni selalunya ayat-2 BI yg style-2 lahh . HAHA

7. status makian
=.=' ni lagi satu . almaklumlahh , facebook ni kan dah jadi medium meluahkan perasaan . so , xpuas hati kat mana , meluat kat sapa , nak maki sapa , haa tulis jaa kat status facebook . dan orang-2 yang tertentu pun pi lahh LIKE kann ?? haa tapi bukan hampa laa . orang utan hat duduk dalam hutan nuhhhh :D

8. status sendiri 
tersenyum ? tergelak dalam hati ? haa mesti pernah buat ni kan ? hehe okay back to the point . err apa kes nii like status sendiri ? hmm aku rasa kan , orang yang LIKE status sendiri ni sebab tadak orang yang nak LIKE status dia kot . hmm boleh jadi jugak macam tu kan . penat-2 cari idea update status nak bagi orang LIKE , tapi tadak orang pun yang teringin nak LIKE . so , nak sedapkan hati , diri sendiri yang LIKE . HAHAHAHAHAHAHA :DD *ooopss 

haaaa dah kot . tu pandangan aku lahh kan . kalau hampa semua xsetuju , jangan marah aku pulak nahh . lain orang lain pandangan . and kepada sesiapa yang ada terasa tuu , hehe sorry banyak-2 nohh . xpayah laa nak terasa dalam sangat . aku xtuju kat hampa pun . tapi kalau nak terasa jugak , haa amek pi lahh :D 

things happen for a reason . so , be patience and wait for the reasons to appear ♥

No comments: