cerita raya ,

tengok tajuk entri pon dah tau kan , ini cerita pasal raya . dengan ini saya isytiharkan , TAHUN INI RAYA PALING TAK BEST !! derr~ mengEMO pulak kan . ye lahh memang takbest pon . raya xsampai lagi aku dah rasa yang raya tahun ni mesti xbest punya laa . sebab sebab sebab , kasut raya xsempat beli !! haha tension kan ?1st day raya , pakai kasut pinjam , beg pinjam . plus plus , family xsemua yang ada . dah laa family sebelah mak xberapa ramai . and sekarang dah raya kedua . tapi duit raya tersangatlah ' banyak ' . sumpah tensionn . sudahh , jom kongsi kebosanan aku berhari raya ;



raya #1
raya #2
perghh~ bosan kan ? that's all ye picture yang ada , kawan kawan . kbye .


throw away the past , lets buy a new book , and create a new chapter 




cerita hari ini ,

bermula petang tadi . keluar jalan jalan ke parit buntar , perak . masa ontheway tu , nampak my junior , fakhrulrazi dengan kawan kawan dia tengah jalan . masa tu hyda ada dekat dalam kereta , so xboleh laa nak buat ramah kan . hehe :D then , hyda + angah + abang angkat dia pergi dekat satu tempat ni . xtau tempat apa =.=' tapi dia ada jual macam macam untuk persiapan raya . pergi situ sebab nak cari tudung , and angah nak cari jubah ** bukan jumpa punnnnn =.=' . next , jalan lagii pergi usha selendang pulakk . dah beli dua , masa nk keluar dari kedai tu , baru selisih dengan junior . haha nasib dia kenal dengan senior dia niii :)

lepas barang semua dah cari , masa untuk balik !! hehe tapi , rancang nak buka puasa dekat luar . lokasi yang dituju seterus nyaaa , juru . haa ingat nak pergi makan dekat situ laa . sebab macam dekat dengan laut sikit + ada seafood . tapi , bila dah sampai situ , nampak ada benda tergantung . dia tulis " TUTUP , TU-TOP " okayy , bajet macam orang xfaham kalau tulis tutup je kan ? derr =.=' hm , so dah xtunggu lama lahh kan . sebab jam dah pukul 6 petang . patah balik !! yeahh

otw balik kulim , fikir nak bukak puasa dekat mana . then , dapat satu tempat ni . dekat sebelah petronas . ini benda yang di'order' ;

tomyam ayam ,

daging masak merah ,
telur dadar ,

kangkung masak belacan ,
sate ,

nasi goreng paprik ,

carrot susu ,

apple susu ,

tembikai laici ,


dan dan tambah nasik putih sekali tauu . then , sementara tunggu bukak puasa , ktorang pegi lahh jalan jalan pusing kulim dulu . DAN ! tiba tiba rasa macam nak makan cake :D so , next location , secret recipe .



chocolate indulgence ,
cappuccino cheese ,
dah beli , rush pegi tempat tadi balik nak buka puasa . tapi malangnye , dah tiba masa berbuka , nasi goreng paprik yang order tadi xsiap lagiiii =.=' so , terpaksalah aku berkuka dengan sate + air je . dah lame sikit baru sampai . tapi makan xhabis ponn sebab dah kenyang makan sate tadi . walawehh , kenyang kottttt . banyak benda masuk perut :D haha seronok jugak harini even xbanyak benda ponn yang dibeli . kbye ,

. Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin .
Mintak maaf kalau ada salah cakap yang sakitkan hati korang semua . and kalau ada aku ngumpat korang tu , mintak maaf ye ? and , aku dah maafkan semuaaa orang yang aku rasa dia ada buat salah kat aku . 0-0 okay ? kbye















tips HAPPYkan perempuan (:




ehem ehem ehem (: hehe dah lama gilerrrrrrrrrrrr  lahh kan xupdate . malass + xde idea nak sembang ape + busy . baru jea lepas exam . and and and result pn dh dapat and and and teruk gilaaaaaa and and and jangan tanya . terima kasih (: okayy , start cerita . haritu masa last paper ( paper physics ) , ada exam subjek extra . hyda xamek subjek extra , so lepas habis paper physics , pergi lahh lepak lepak dekat psp ( library ) . tengah best sembang dengan kawan , tiba tiba , datang sorg cikgu . dia cikgu BM , tapi xajar hyda pon . panjang ktorang sembang . dari hal privacy , study , cintancintun sampai lahh perancangan masa depan dan family . okay , pergi ke main point ; 


TIPS HAPPYKAN PEREMPUAN (:

  1. bawak pergi shopping * window shopping pn dah okayy
  2. jaga pemakaian dia * cth ; kasut rm100 > , baju ikut trend , dsb
  3. jaga pemakanan * jangan bagi benda merapu sangat lahh kan
  4. bawak pergi jalan jalan * haa yang ni perlu jugak ,
  5. kosmetik kena ada * jangan cari yang cikai sangat okay ?
  6. duit kena bagi selalu * HAHA :D untunglaa 

haa tu jea yang ingat . hmm , yang ni lebih kepada pasangan yang dah kahwin kot . sebab cg tuh dah kahwin . hehe yang penting , si lelaki MESTI ADA DUIT . ada faham ? and kepada yang couple tuh , cg pesan ; " kalau orang tanya awak dh ada gf / bf ke belum , jawab jea dengan jujur . kalau ada , jawab ada . lagi baik , bagitau siap siap pasangan awak tu yg mana satu . kalau tipu , nampak sangat awak xsudi nak dekat dia pon " faham tak ? haa yang tu laa apa cikgu cakap . so , pandai pandai lahh kan (:

.:: ALERT ! ::.
. kepada perempuan .

cikgu pesan , " nanti nak cari pakwe , jangan tengok muka sangat . cari pakwe yang kaya . abaikan orang nak cakap kita gila duit or pisau cukur , asalkan kita dapat sudahh " sebab cikgu cakap , tak ada istilah pisau cukur untuk perempuan sebab lelaki memang kena bagi duit kat perempuan ♥♥

back to Hogwarts ♥

ALERT !!
.: ini post terakhir sebelum balik maktab :.

alamak !
dah terngiang ngiang suara maktab memanggil aku pulang =.='
selepas waktu ini ,
ber'dating' dengan mr.MRSM PDRM .
ber'meeting' dengan mr. amali chemist .
ber'honeymoon' dengan mr.Pre-Trial .
bersukaria dengan mr.HariRaya .
bercinta dengan mr.Trial MARA .
berskandal dengan mr.SPM .

ohh apa neraka kahh itu semua ?

tenangkan hati , 
hadapi semua dengan senang hati .

SELAMAT BERPUASA :D

okay okayyyyy =.=' aku tau agak lambat entri ni . semua sebab malass nak update . tapi takpe ! ramadhan belum habis , so its not too late kalau nk wish kan ? so ,

SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA KEPADA SEMUA MUSLIMIN MUSLIMAT SEKALIAN

semangat hyda ye . haha tah hape hape =.=' ekceli , pagi tadi tiba tiba ada mood nak update plus jari dah vibrate nk tekan keyboard . so , update lahh benda ni . hm apa nak cakap ehh . haa . memandangkan sekarang bulan ramadhan dan semua umat Islam kat seluruh dunia berpuasa , mari sini usha kelebihan puasa :D dari sudut Islam dan juga sains .


ini dari sudut Islam ;



  • Pintu langit dibuka.
  • Pintu-pintu syurga dibuka.
  • Bulan yang penuh keberkatan.
  • Salah satu malamnya adalah lebih baik dari seribu bulan.
  • Ganjaran amalan sunat sama dengan solat fardhu.
  • Solat fardhu mendapat ganjaran 70 kali ganda.
  • Bulan kesabaran dan pahalanya adalah syurga.
  • Bulan menambah rezeki.
  • Bulan keampunan - doa yang paling makbul iaitu doa ketika sebelum berbuka puasa dan doa pada sepertiga malam.
  • 10 hari pertama adalah mulanya rahmat, 10 hari pertengahan adalah pengampunan dan 10 hari terakhir adalah kemerdekaan dari api neraka.

ini dari sudut sains ;

  •  To feel better physically and mentally (merasa lebih baik secara fizikal dan mental).
  •  To look and feel younger (merasa lebih muda).
  •  To clean out the body (membersihkan badan)
  •  To lower blood pressure and cholesterol levels (menurunkan tekanan darah dan kadar lemak.
  •  To get more out of sex (lebih mampu mengendalikan seks).
  •  To let the body health itself (membuat badan sihat dengan sendirinya).
  •  To relieve tension (mengendurkan ketegangan jiwa).
  •  To sharp the senses (menajamkan fungsi deria).
  •  To gain control of oneself (memperolehi kemampuan mengendalikan diri sendiri).
  •  To slow the aging process (memperlambat proses penuaan). 

 see ? banyak kebaikan kan ? so , jangan laa cakap puasa ni memudaratkan . xpernah lagi sejarah hidup aku dengar orang mati sebab puasa . jadi , kepada sesiapa yang ada plan nak ponteng , abaikan lah niat tu ye ? puasa penuh tau . . btw , nak cakap . ini aku amek kat tenet sajaa . HAHA :D bbye !