blablabla~


haha .
xtau nk tulis apa .
malam ni ada pasarmalam under homeroom .
letih gila .
homework banyak gila xsiap .
xtau laaaaaa .
BOSAN !

FACEtheBOOKs

derr =.='
rase benci jea nak cakap .
tapi terpaksa .

bye facebook
bye blogspot
bye skype
bye kawan kawan 

semua dah balik maktab .
tak tauu kenapa .
SUMPAH akan rindu korang nanti !

p/s ; selamat kembali ke maktab ;(

nak FACEBOOK laju ??

HAHA ;DD aku rasa mesti semua nak kan ?? tapi sebelum tuhh . cakap terimakasih dekat sayangg saya,  KHAIRUNNISA ATHIRAH sebab dia yg share info dekat group all mrsm form4 10' . terimakasih . okay okay . mesti korang dh x sabar giloo nk lajukan facebook yang lembab amat dah tu kan ?? mari mari . klik sini . good luck ea . dan dan . lihatlahh hasilnyaa . memang lagi laju . aq berani cakap sebab aq dah buat . dan memang facebook yang lembab tuhh . dah laju . selamat mencuba !! err =.='

credit to ; Oh! Cerita

andai LELAKI tahu . .

andaiLELAKItahu .

  • Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
  • Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.
  • Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.
  • Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
  • Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.
  • Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.
  • Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.
  • Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
  • Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.
  • Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.
  • Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
  • Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.
  • Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.
  • Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


credit to ; Fatin Syazwani ;D

PARIS HILTON MASUK ISLAM WEHH !!




okayy . aq rase ramai dah kot yang tau pasal bnde nehh ? ehh . x tau ? okayy . meh sini aq story mory . macam nehh . semalam . ada sorang kawan aku nehh . dy post kat wall . cakap PARIS HILTON MASUK ISLAM !! derr . aq tengok jea . sumpah macam x prcye pun . tapi , tetap bersyukur laa kan sebab umat Islam dah bertambah . alhamdulillah . tapi , tadi , aku try laa search kat internet . sememang nye , berita th x betul pn . walau ape pn . kite doakan je laa supaya dy dapat hidayah yang tetap okehh . aq terjumpe news yang cakap berita PARIS HILTON MASUK ISLAM th x betul , kat sini . kebenaran ? wallahualam .

macam mana nak KURUS ??

this <---to---from this


HAHAHA ;D jom gelak ramai ramai . hyda nak kuruskan badan ? derr . lantak aku lahh . sudah terlalu gemuk okayy . tapi . jeans aq dah longgar sikit =.=' whateverrr . maybe sebab tension kot balik rumah . macam macam dugaan datang menimpa . 3hari x makan , tapi . bila rasa lapar kebuluran dah datang , nasi 1 tray pn x larat nak habis . okayy . ekceli kann . kat rumah memang aq x makan sangat . tak tau lahh kenapa rasa lapar tu xde . tapi kann . HAHA ;D bila dah ade kat maktab , nahh . semua benda aku telan . tolak benda yang tak boleh makan jea . aku memang RATU LAPAR laa kalau kat maktab . setiap saat aq lapar . ape punye perot daa .

okayy . ini tips yang aku baca dalam internet . cewaahh hyda =.='

  1. ELAKKAN makan makanan yang berminyak dan digoreng . * derr , makanan apa yang x goreng kat rumah aku nehhh ? *
  2. JANGAN makan lepas pukul 9 malam . * kalau lepas pukul 12malam xpa kan ? dah masuk hari lain ;D *
  3. minum 1gelas 8oz limau nipis dengan sarapan setiap hari . * boleh kaya tokei limau nipis kalau semua orang buat macam nehh *
  4. tidur mesti mau cukup naa . * weyy . budak sekolah asrama mana yg cukup tidoq ?? habaq maii kat cek . memang payah nak jumpak okayy *
  5. ELAKKAN minum air manis . * hahh . ni memang nak bagi aku hilang deria rse kan ? =.=' *
dahh . cukup lahh 5 . nak lagi . pegi cari kat dalam internet . haha . boleh ke ikut ?? gle bapak aaa . ni aku punye cara plak ;
  1. minum segelas air sebelum makan . * aq x buat sangat ponn (: *
  2. minum jangan selang dengan makan . * so , perut x senang buncit okayy . haha . gedik =.=' *
  3. jangan makan lepas pukul 7 . * tapi kalau lapar , aq bantai jea semua . *
okayy . dats all . sebab th aku gemuk kan ? makan ikot lapar perut jea =.=' ape ape pn , doakan aq berjaya kuruskan badan okayy . HAHA ;D nekad gile nak kurus kan ? tapi . bak kate kk hanis , gemok laa bahagia . n bak kata noh time mentor semalam . dy cakap . bukan gemok , tapi comell . derrr =.=' ape ape pn , aq nak kurus ! bukan keringg okayy (:

happybirthday SHIDA IRNI ! ;D

happy birthday to youu .
happy birthday to you .
happy birthday to SHIDA .
happy birthday to youu .

PRINCESS of the day ♥♥

eee . shida dh tue . hehe . dah pom 5 yee kaw . aq mude lagii . semoga dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki . semoga success dlm SPM , n dlm hidup jugakk . friendship never ends .

ni hadiah kaw . jgn lpe copy ea (:

rarww ♥♥

lots of love ,
hyda

Tugasan Semasa Cuti Pertengahan Semester 1 | part 1 |

haha . skema tahap kan tajuk entry ? ahaii . mesti laa . tajuk tugasan BAHASA MELAYU okayy . mak aii . homework aku . setinggi menara KLCC rse nye =.=' okay membebel . ekceli , aku tengah buat homework bm . oops . kerja rumah Bahasa Melayu . haha . banyak gile siot ! ada 3 soalan je . tapi . bapak aa . banyak gle yang nk kne buat . aq tengah buat soalan num.2 sekarang . kena cari 150 peribahasa ++ maksud n ayat sekali . numb.1 , harap kan budak unit aq , nomie ! soalan numb.2 , mengharapkan razzy classmate aq . HAHA ;D kami exchange okayy . kepada budak batch aq yang rse malas nak buat , sila isi borang ea . sementara aq tengah ada mood nak buat homework n tengah baik hati nak bagi korang share homework nan aq . hehe . offer plak kan . baiklah . saya mahu menyambung semula kerja rumah saya yang sedang tergendala . genggam bara api biar sampai jadi arang . err =.='

p/s ; budak batch aq kat PENDANG . sumpah rindu hmpa suma gila gila . aq asyik nk sebut aq blajaq kt MRSM Pendang jaa . rindu nak cakap ' cerink ' jugak . huhu . naikkan nama maktab untuk SPM okayy ? to EMERALD-ians ; tahniah . kalah jugak RUBY akhirnyaa kan ? HAHA ;D hmpa smua sntiasa terbaik kat hati aq . MRSM Pendang is the best , the best is MRSM Pendang .

i MRSM Pendang
i MRSM PDRM

campurBAUR -.-'

seprti tajuk entry . hari ni perasaan aq bercampur baur . start dari pagi , excited nak jawab exam . last paper laa katakan . PHYSICS n SEJARAH okayy . nahh . pecah kepala aq study . tapi x masok jugak . memang otak aq anti sejarah ke ape laaa kan ? okay membebel . next ! dah masuk kelas , sempat selak selak buku physics SUCCESS tuh . then , dengar suara HEP ( timbalan pengetua hal ehwal pelajar ) ;

" assalamualaikum . perhatian kepada Haidatul Nadihah Bt Muhammed Anas . sila datang ke pejabat sekarang . ulang pengumuman ............ "

gila ahhh . naik darah aq sampai otak . classmate aq pulak ;

" haaa . hyda hyda . awat hg kena panggil wehh ? "

aq pn jalan laa dengan kaki yang sedang vibrate menuju ke pejabat . nampak HEP disitu . lerr lerr . sumpah cuak siot . dy tgk aq mcm nk makan orang doe ! then , aq ikut laa dy pegi masok pejabat . and you know what ?? dy bagi balik wallet aq ! haha . sumpah rase macam nak jerit jehhh kat dalam tuu . aq pn , dengan sengih macam kerang busuk , cakap ; masehh cekguu (: 

lepas tuhh kann , aq pon berjalan sambil senyum sorang sorang menuju ke kelas . sampai jea kelas , semua orang dh pandang n tanya ; awat hyda ? aq pn , jawab sambil jerit jerit ; aq dh dpt balik wallet aq !!!! hehe .
semua org muka macam excited jugak mcm aq . alhamdulillah . tapi kan . pelik gila . dah dekat sebulan hilang . then , jumpa balik . duit aq dalam wallet th ada RM70++ . tapi x bersentuh langsung ! pelik gila kan ? tapi apa apa pn , wallet aq dah jmpe ...... 

p/s ; to all yg dah kene kelentong ngan aq , sorry bebanyak yea . nadhrah && budak 4Batani . luv ya ♥ 
" setiap perkara yang jadi memang ada hikmahnya kan ? ♥ "