Tentang Dhia .

Assalamualaikum & Hye evelibodi

haihh , harini kecoh pasal Tentang Dhia last episode . kat FB , berderet deret yang update status pasal Tentang Dhia ni . termasuklah aku T__T haha apa lahh . ada yang suka , dan ada yang xpuas hati dengan ending dia tu . haa aku termasuk dalam golongan yang xpuas hati tu ye . sumpah aku rasa ending dia macam apa lagi . rasa nak tergelak pun ad * dah gelak pun * masa tengok ending dia tuu . eiii geraaaam , rasa macam nak maki . penat aku follow sampai last episode , benda tu jea yang aku dapat tengok ?? HAHA :D tapi xpe lahh . ada jugak ending dia kan even ending bodoh . cerita punya panjang berjela , nak tunjuk sehidup semati jaa ? hadoii =.='

buang yang keruh , ambil yang jernih

ini entry mengarut .

Assalamualaikum & Hye readers (:
xpayah bacapun xpa .
ini entry mengarut sajaa .
just nak bagitau satu benda :

AKU BOSAN WEHH !!

hehe okayy , yang itu sahaja .
terima kasih sebab nak baca jugak .
daaa ~

kenapa LIKE status ?


Assalamualaikum & Hye readers .

berdasarkan tajuk entri di atas . kenapa LIKE status ? err err , ini pasal status dekat facebook ye kawan-2 . maeh sini nak bagitau . tapi ini berdasarkan pandangan aku lahh . 

1. status budak HOT
hehe seperti yang kita sedia maklum . budak-2 HOT ni kalau update status jea , tunggu xsampai sejam . perghh , beratus-2 like dahh kat status tu . even status dia just tulis ' hurmmm ' . kan , betul kan ? so , aku simpulkan kat sini . status budak HOT adalah untuk di'LIKE' . sebab tu ramai-2 orang LIKE status . peace :D

2. status yang orang setuju 
status yang orang setuju ni , selalunya status berkaitan statement . statement berdasarkan fakta atau statement pasal pandangan-2 seseorang tu . kalau setuju , nahh pakat pakat LIKE status tu . 

3. status kawan-2
haa yang ni lagi satu pasal kita LIKE . status kawan-2 . tapi bukan sebab dia HOT or kita setuju dengan status dia . tapi sebab dia yang suruh . HAHA :D perkara seperti ini pernah berlaku ye kawan-2 . dan LIKE status dengan cara ni lebih kepada kita bagi support dekat kawan-2 kita tu . hehe bagus punya kawan .

4. status orang yang kita menyampah
ahaha ada jugak kan ? yang ni , selalunya kalau orang yang kita menyampah update status menyatakan dia sakit , dianiayai atau pasal benda lain yang menyeksakan jiwa raga dan bakul  dia . haaa orang yang menyampah dengan dia ni , mulalah menge'LIKE' status tersebut beserta tambahan comment yang tidak membina semangat . ish ish ish , *geleng kepala banyak kali .

5. status ayat jiwang
err err , yang ni selalunya berlaku kat orang yang jiwang karat ye . sebab orang yang berhati jiwang ni , dia punya ayat puitis gramatis sikit . ayat jiwang ni selalu ayat cintan cintun laa . dan orang jiwang ni selalunya dia akan faham sesuatu ayat tu dengan lebih mendalam sampai boleh mengalir air mata lalu di'LIKE' lahh status tuu . ehh betul kahh ? hehe

6. status ayat style 
yang ni . lebih kurang status ayat jiwang jugak . tapi lain sikit .sebab dia ayat style . ayat style ni selalunya ayat-2 BI yg style-2 lahh . HAHA

7. status makian
=.=' ni lagi satu . almaklumlahh , facebook ni kan dah jadi medium meluahkan perasaan . so , xpuas hati kat mana , meluat kat sapa , nak maki sapa , haa tulis jaa kat status facebook . dan orang-2 yang tertentu pun pi lahh LIKE kann ?? haa tapi bukan hampa laa . orang utan hat duduk dalam hutan nuhhhh :D

8. status sendiri 
tersenyum ? tergelak dalam hati ? haa mesti pernah buat ni kan ? hehe okay back to the point . err apa kes nii like status sendiri ? hmm aku rasa kan , orang yang LIKE status sendiri ni sebab tadak orang yang nak LIKE status dia kot . hmm boleh jadi jugak macam tu kan . penat-2 cari idea update status nak bagi orang LIKE , tapi tadak orang pun yang teringin nak LIKE . so , nak sedapkan hati , diri sendiri yang LIKE . HAHAHAHAHAHAHA :DD *ooopss 

haaaa dah kot . tu pandangan aku lahh kan . kalau hampa semua xsetuju , jangan marah aku pulak nahh . lain orang lain pandangan . and kepada sesiapa yang ada terasa tuu , hehe sorry banyak-2 nohh . xpayah laa nak terasa dalam sangat . aku xtuju kat hampa pun . tapi kalau nak terasa jugak , haa amek pi lahh :D 

things happen for a reason . so , be patience and wait for the reasons to appear ♥

magic on google ??

assalamualaikum & hye readers . dah baca tajuk kahh ? haa hampa ada pernah dengaq dak pasal magic kat Google ni ? rasanya benda ni baru saja nak famous . aku pun baru jea dapat tau benda ni beberapa hari lepas . hehe mai sini nak share sikit (: tapi sikit jelaaa . yang mana aku tau . okay , jom start !

magic number 1 : Google ---> type 'let it snow' --> tekan 'enter'



boleh tulis tulis tau . macam paint tu
nak clear kan balik , klik defrost * dalam bulatan merah tu

magic number 2 : Google --> type 'tilt' or 'askew'



magic number 3 : Google --> type ' gravity google ' --> click ' I'm Feeling Lucky'


kalau kita search something , semua akan jatuh jugak :D
magic number 4 : Google --> type ' pacman ' --> click ' I'm Feeling Lucky '

haa tunggu ape lagi ? main cepaaattt !!!! hehe
magic number 5 : Google --> search ' Google Reader '



dahh ke ? then , tekan kat keyboard : ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A

ni lahh hasil nyaa :D

magic number 6 : type ' do a barrel roll '  ( yang xboleh nk printscreen . so , try sendiri lahh ye ? )

magis number 7 : set iGoogle homepage kepada beach theme . then , tunggu sampai pukul 3:14 am ( kalau xlarat tunggu , forward jea masa ke 3:14 am ) haa tengok lahh apa yang jadi :D

okaaaay . thats all . hehe selamat mencuba okayy (: buat sampai dapat ! sebab ni semua aku baru buat tadi and printscreen sendiri . okay , byebye you all (:



sharing is caring , helping is loving ♥ 

eeyuwwww , gewdikxx lha you nieyhh =.='

 Assalamualaikum & Hye kawan kawan :D

emm qwi nieyh hyda nuck stowie mowie pqsql bqhqsew wempitzz . ahakzzxx :D erghh erghh =.=' okay stop ! haha mai nak translate balik : emm hari ni hyda nak story mory pasal bahasa rempit . rempit ?? haha latak lahh . tapi aku panggil bahasa terencat . sebab apa terencat ?? 

  • huruf yang tak perlu ditambah , gatai tangan pi tambah
  • huruf yang nak sama bentuk , gatai tangan pi tukaq
  • huruf yang tak perlu guna , gatai pi replace / tambah * konon nak bagi nampak manja and comel gitu
  • bahasa yang memerlukan orang yang sama terencat untuk faham 200% tanpa ada rasa musykil / pelik / konfius dan tersekat masa baca sebab dia pun sama jaa guna jugak bahasa ni .
  • perkataan yang sangat relax ditaip ibarat perkataan tu memang wujud .
  • perkataan yang ditaip ibarat ada huruf kat keyboard hilang / rosak / takboleh guna
  • perkataan yang ditaip ibarat huruf huruf kat keyboard dia dah ditukar tempat .
haa  cukup kot ? tapi yang tu pendapat aku lahh kan . aku pun pelik lahh sejak bila muncul bahasa bahasa macam ni =.=' sapa yang tau , toloonggglahhhh kongsi info . aku pun nak tau jugak sapa yang cipta bahasa ni . pewlikxxsss tau tarkx ? hadoi . aku ingatkan setakat tambah tambah ' eww ' saja macam yang AnwarHadi cakap tu . tapi baru baru ni , aku terjumpa satu gambar kat facebook . tu pun ada orang yang share . nak tengok dak ? nahh ; 


haa try lahh baca try try . aku nak bagi faham awek tu cakap apa pun jenoh ulang dua tiga kali . at last , baru aku tau keyword diaaa . dia punya huruf 'q' tu jadi 'a' . haha apaaa punyaa turrrr =.=' bapak ahh serabut pala jaa nak baca . guna lahh bahasa betoi sikit wehh . jangan jadi perosak bahasa pulokk =.=' setakat shortform boleh gagah laa lagi kenn . err sapa yang guna bahasa 'comel' ni , please nahh . ubah bahasa hampa . bahasa melayu ni dah cukup elok dah pun . orang lain pun tak serabut pala nak faham apa yang hampa semua nak sampaikan tu . peace :D

bahasa jiwa bangsa . bahasa menunjukkan bangsa . bahasa dan bangsa itu tidak dijual beli ♥

hey hye hello :D


ehh haye kawan kawan and readers sekalian . rasa macam dah lama aku tak update kan ? hehe berhabuk dahh . hmm ekceli tkde mood nak update sebab shoutmix hantar note cakap dah taknak bagi shoutmix free dah T_T ehhh hampa semua dah tau ke belum niii ?? kalau tak tau , haa tuu aku bgtau . hmm macam ni cerita dia *kalut nak bukak cerita* , beberapa hari lepas , aku bukak lahh blog ni . lepastu , masa nak cek dekat shoutbox , tiba tiba nampak benda nehh kat kotak shoutmix tuu ;


then aku dengan perasaan ingintahu yang sangat tinggi , pulun laa pi click dekat benda tuu . dan benda ni yang keluar ;

err err sebenarnya , panjang lebar lagi huraian dia . tapi xkan aku nk copy kat sini kot ?? ada hampa nak baca kahhhhh ?? tak kan ?? hehe so , tengok main point sudehh . macam ni , dia cakap dah tknak buat service free dah . start 1january nanti siapa yang guna shoutmix tu , kena bayar . haa lebih kurang macam tu lahh . DAN ! setelah mendapat nasihat dari bloggers yang lain , aku telah pun menDELETE account shoutmix tu . haa kepada siapa siapa yang belum tukar , jom jom brpindah randah ke Cbox pulekk . alaa , lebih kurang jea dengan shoutmix tuu . tapi kalau tak suka yang tu , haaa pandai pandai lahh cari yang lain . okayy , yang tu sjaa nak bagitau . okay bobaii :D

yeay yeay ! esok balik kampung ! doakan perjalanan aku dan family semua selamat okay ? * say hye to my new skin :D *

gerhana bulan .

haa , mesti ramai yang dah tau pasal gerhana bulan malam ni kan ? kalau xtau , ni haa aku bagitau (: ekceli kan , mula mula aku pun xtau . tapi tadi tiba tiba mak aku ajak aku teman dia pergi pasaraya kejap . bila keluar rumah , aku pon pandang ke langit * memang aku jenis suka tengok langit dulu kalau dah nampak dunia :D * tiba tiba , aku ternampak bulan yang sangat teramat sungguh cantiknyaaaaaaa . and langit pun cerah gila tadi . hehe ayat hyperbola pulokk =.=' aku pun dengan perasaan jakun , jerit " waaaaaa cantik nyaa bulaaannnn !! " dan mak aku dengan slumber jawab , " laa , harini kan gerhana bulan . ibu tengok Tanyalah Ustaz semalam . " aku pun terdiam dan hanya mampu cakap ' ooohhhhhhhhhh ' jea dalam hati . bila dah balik dari pasaraya ,  adik aku buat eksaited nak pergi tengok bulan =.=' yang ayah aku relax jea tengok live pnye kat internet . aku pun join sekali ! hehe tengok lahh , aku sempat printscreen sikit ;











dan haa , yang ni beberapa saat lepas . tapi dah habis =.=' aku difahamkan gerhana ni sampai pukul 1 jea . and sekarang dah nak habis pon .



okayy dahhh . hehe kepada sesiapa yang xsempat tengok tu , doa lahh korg dapat tengok lain kali . subhanallah , memang cantik sangaaat :D hehe tu jea kot . bobaii

setiap apa yang berlaku , mesti ada hikmah disebaliknya 

Twilight Breaking Dawn Part 1



hye readers (: harini aku nak cerita pasal Twilight Breaking Dawn Part 1 tuu . bukan nak cerita sangat . hehe nak bagi pandangan aku jea . hm pada pandangan aku . terbaikk wokk !! :D err err , ni memang sebab aku suka cerita ni . and aku follow dari mula lagi . so , kepada sesiapa yang xtengok lagi . cepat tengok !! xsempat pergi wayang , korang tengok kat tenet jea pon bolleh :D rugi tau kalau xtengok . and kepada perempuan , doa laa banyak banyak supaya dapat jadi macam Bella . ramai orang sayang , ramai orang nak protect dia . hehe aku pun jealous tengok . nahh tengok laa trailer dy dulu .




haa best tak best tak ?? best kann ?? * cakap best cepat !! * hehe nt tengok laa . btw , doa kan lah aku dapat tengok cerita ombak rindu tuu (: ramai yang cakap best . aku nak tengok sebab ade aaron aziz jea =.=' muehehe :D bobaii 

kawan kawan , aku rindu hampa semua gila gila ;(





Happy Birthday Amal :D

hye amal ! hye !! :D sorry lah aku lambat wish birthday . aku nak jadi orang last sbnarnyaa . hehe nahh hadiah !


hehe comel tak comel tak ? :D amal , disebabkan hang dah tua . aku hope hang semakin tinggi ea . hehe lurph chuu ♥♥ frens forever .

dah tukar ♥



hello hello helo , kopi ka milo ?? :D 
okayy , aku excited nak update sebab blog ni baru lepas edit ! 
hehe seronoookkk .
fuhh penat jea semalam aku tido pukul 2pagi =.='
tapi apa pun xjadi ! 
so sekarang , aku nak berterima kasih kat 
Anna sebab dah susah payah buat template ni  ( kat BlogSkins.com )

lambat sikit :D

ALERT !!
.:: TOLONG BACA DENGAN PENUH SEMANGAT ::.

AKU DAH HABIS SPM WEHH !!!

hee semangat tak ? kalau xsemangat , tolong ulang balik pleaseeeee (: huhh dah habis SPM nii , memang laa perghh . rasa free gila gila lahhh . otak rasa ringan wehhhhh . xpayah nk fikir pasal study dahh ( buat masa nii laa kan ) . hehe dah , malas nak type banyak banyak . mai sini usha gambar ;

dalam dewan .

ontheway balik
pergi gerai ckwan

tengok lahh apa dah jadi kat kasut tuuu :D
* dah selamat dilupuskan *

daann sebelah malam pulak , ada annual dinner okay . dekat Kulim Golf & Country Resort tapi aku xrasa fun sangat sebab aku tade mood haritu . haihhh , mehh laa usha gambar lagii ;



tengok laa apa kami dapaaaaattt :D

satu meja #1

satu meja #2

satu meja #3



roomate kuu ;(

depa semua cakap hye .
* cakap hye balik ! :D

MC xberbayar 

konserto indie

semua pakat nak pi bergambar dengan penari kebudayaan yang cun melecun tuuuu

boys
hehe dahhhh . sorrylaa gambar aku buat collage jea . sebab xlarat nak tunggu dy upload . kalau gambar xcukup besar , klik jela ehh bagi besar :D kbye !

an amazing day :D

 amazing lahh sangat kan sampai aku boleh lupa pasal SPM aku . dengan kenduri , jalan jalan rumah kawan , karoks and lastly , posing depan camera . haha gilaaa =.=' memang SPM aku lagi setahun kan ? mari sini usha cepatt ;


#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10
hehe sorrylahh tu jea . xlarat nk upload banyak banyak sebab lembab macam siput . xlarat tunggu . kbye :D